Je li Znanost Pokopala Boga? John C. Lennox

ISBN:

Published:

Paperback

246 pages


Description

Je li Znanost Pokopala Boga?  by  John C. Lennox

Je li Znanost Pokopala Boga? by John C. Lennox
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 246 pages | ISBN: | 9.60 Mb

Kritička Analiza Suvremenih Obrazaca Mišljenja o Odnosu Vjere i ZnanostiAko bismo trebali vjerovati Richardu Dawkinsu, onda je moderna znanost Boga stjerala u kut, ubila i konačno pokopala. Ateizam je jedina legitimna misaona pozicija, a predožba oMoreKritička Analiza Suvremenih Obrazaca Mišljenja o Odnosu Vjere i ZnanostiAko bismo trebali vjerovati Richardu Dawkinsu, onda je moderna znanost Boga stjerala u kut, ubila i konačno pokopala. Ateizam je jedina legitimna misaona pozicija, a predožba o Bogu Stvoritelju i Održavatelju hipoteza koje se trebamo odreći jer koči znanost.U ovoj poticajnoj i provocirajućoj knjizi poznati matematičar John Lennox poziva na ozbiljno promišljanje o takvim tezama.

Bog puno više odgovara suvremenoj znanosti nego što to neke ideologije mogu i zamisliti.Briljantno argumentirana ponovna evaluacija odnosa između znanosti i religije koja baca dobrodošlo novo svjetlo na velike debate današnjice. Obavezno štivo za svakoga tko razmišlja o temeljnom pitanju “Je li znanost pokopala Boga?”- Alister McGrathNe postoji važnija debata od ove - debata između znanosti i religije. Ali trebala bi opet započeti, uz jasno razumijevanje što su zapravo znanost i religija.

Lennox je to predivno napravio.- Colin Tudge, The GuardianKao agnostik u punom smislu riječi - kao onaj koji ne zna, smatram da je knjiga Johna Lennoxa intrigantna i da pruža mnogo materijala za razmišljanje... Hoće li njegovi argumenti uvjeriti čitatelja? Prepuštam drugima da to prosude. Ali kakav god bio zaključak, moramo se složiti da je ova knjiga dobro napisana i da potiče na razmišljanje, te da ce dati doprinos razumnoj diskusiji o najvećim pitanjima života.- Alann Emery, MD PhD DSc FRCP FRCPE FRSE FRSA, Sveučilište u EdinburghuAko krenete čitati ovu knjigu misleći da je odgovor na pitanje iz naslova ne, uživat cete u ovoj majstorskoj zbirci dokaza.

Ako krenete misleći da je odgovor da, možda nećete na kraju biti uvjereni da trebate promijeniti svoje mišljenje, ali sigurno ćete biti suočeni s mnogim izazovnim i poticajnim idejama koje će napregnuti vaše sposobnosti razmišljanja. Što god na kraju zakljucili, nemoguce je da vam ovo nece biti poticajno štivo.- Keith Frayn, PhD ScD FRCPath, Sveucilište u OxforduEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Je li Znanost Pokopala Boga?":


3d-cad.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us