Radio izgubljeni grad Daniel Alarcón

ISBN:

Published:

Paperback

292 pages


Description

Radio izgubljeni grad  by  Daniel Alarcón

Radio izgubljeni grad by Daniel Alarcón
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 292 pages | ISBN: | 10.60 Mb

Uznemirujuće snažan roman o tri života koje je uništio građanski ratVeć deset godina Norma je glas utehe narodu slomljenom nasiljem. Ona vodi Radio izgubljeni grad, najslušaniju emisiju u bezimenoj južnoameričkoj zemlji koja se bori s teškim nasleđemMoreUznemirujuće snažan roman o tri života koje je uništio građanski ratVeć deset godina Norma je glas utehe narodu slomljenom nasiljem. Ona vodi Radio izgubljeni grad, najslušaniju emisiju u bezimenoj južnoameričkoj zemlji koja se bori s teškim nasleđem rata.

Svake nedelje, Indijanci s planina i siromašni stanovnici visoravni slušaju njen glas kako čita imena nestalih, onih koje je progutao grad koji se nezaustavljivo širi. Bližnji se ponovo susreću, a izgubljeni se pronalaze. Svake nedelje, ona se vraća na radio-talase krijući svoj lični gubitak: muž joj je nestao krajem rata.Međutim, život na koji se navikla zauvek se menja kada joj dolazak jednog dečaka iz džungle ukaže na sudbinu njenog davno nestalog muža.Izvanredan roman, u duhu vremena, Radio izgubljeni grad postavlja pitanja o prirodi rata i njegovom značenju: počev od njegovog razornog uticaja na društvo izmenjeno nasiljem, do emotivnih ožiljaka koje svaki učesnik, posmatrač i preživeli nose godinama pošto se on završi.

Ovo osećajno debitantsko delo svrstava Alarkona među značajne nove američke romanopisce.Pohvale za roman Radio izgubljeni grad„Danijel Alarkon znalački jasno piše o obmanama, lažima i proizvoljnom pisanju istorije. Prihvatajući premisu da je rat besmislen, on pokušava da životima koje je rat uništio podari smisao. Radio izgubljeni grad je i ambiciozno i upečatljivo delo.“En Pačet, pisac bestselera Bel kanto„Radio izgubljeni grad je uzbudljiva i napeta politička priča čvrsto ukorenjena u svet kakav poznajemo.

Evocirajući Orvela i Hakslija, a pritom slikajući sasvim jedinstvene prizore, Danijel Alarkon opsuje svet, ujedno preteći i nežan, u kome žive vešto zamišljeni i iznijansirani likovi. Obim njegove priče, kao i njena oštrina, čine ga svakako najuzbudljivijim i najambicioznijim piscem koji se pojavio zadnjih godina.“Kolm Tojbin, pisac bestselera Gospodar, dvostruki finalista za Bukerovu nagradu„Poput disutopijskog orkuženja Vrlog novog sveta i 1984, zemlja koju Alarkon opisuje u svom oštrom i duboko promišljenom romanu ujedno je nepoznata i veoma prepoznatljiva...

Alarkon je iscrtao čitavu zemlju i opisao njenu ratom iskidanu istoriju s odistinskom širinom, što je zadivljujući poduhvat.“Kirkus rivjuz„Ambiciozan debitantski roman... Alarkon uspešno i umešno opisuje dugotrajne posledice rata.“Pablišers vikliEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Radio izgubljeni grad":


3d-cad.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us